Haar

Dit hangt af van de chemo dat zij voor u hebben uitgekozen, maar meestal begint het ongeveer 2 weken na de eerste chemo.

Dat is heel persoonlijk. De meeste vrouwen kiezen voor een pruik en combineren dit met sjaals om binnenhuis te dragen.

Wanneer de chemobehandeling stopt en het bloed zich herstelt begint het haar terug te groeien. Meestal wordt het eerste donshaar terug verwijderd en krijgt u terug gezond en glanzend haar. Haar groeit 1 tot 2 cm per maand..

Het ziekenfonds betaalt 180 euro. Vraag ook aan uw hospitalisatieverzekering of er een terugbetaling is, vaak is er een terugbetaling tussen 180 en 540 euro extra, afhankelijk van uw polis.

Door de perfecte pasvorm van de pruik en het aanpasbare elastische gedeelte blijft de pruik meestal perfect zitten.

Knip je eigen haren best af vanaf het beginnen uitvallen, dit is een emotioneel moment, maar minder moeilijk dan als je overal haren vindt en verliest.
Wij raden het af om vroegtijdig een korter kapsel te laten knippen, er zijn pruiken die jouw bestaand kapsel perfect nabootsen.

Pruiken hebben standaard maten maar ze kunnen wel achteraan worden aangepast.
Maatwerk kan ook, maar dit is meestal niet van toepassing voor chemopati√ęnten omdat dit een wachttijd van 8 tot 10 weken vraagt.

Dit is zeker aan te raden, aangezien je zoveel lichaamswarmte verliest via je hoofd, is het moeilijk om met koude in slaap te vallen.

Een product dat de haargroei stimuleert , en zacht is voor de hoofdhuid, u kan hier advies vragen bij uw pruikenspecialist.

Het haar mag gekleurd worden van zodra het 2cm gegroeid is, met ammonia vrij product.